Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

naprokseeni

Käyttötarkoitus

Ilman reseptiä hammas- ja päänsäryn, kuukautiskipujen, tuki- ja liikuntaelimistön kipujen sekä kuumeen hoito. Reseptillä lisäksi nivelreuman ja muiden reumatautien, nivelrikon ja kihdin hoito, vammojen ja suurten hammasleikkausten yms. jälkihoito, runsaiden kuukautisten ja kierukan aiheuttaman liian runsaan kuukautisvuodon hoito sekä migreenikohtausten esto ja hoito.

Annostus

Reseptillä lääkärin ohjeen mukaan.

Ilman reseptiä annostus aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille on 1 tabletti (250 mg) tarvittaessa 1-2 kertaa vuorokaudessa. Lääkettä saa käyttää kiputilojen hoitoon enintään 5 vuorokauden ajan ja kuumeen alentamiseen enintään 3 vuorokauden ajan ilman lääkärin määräystä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera, ja ne voidaan puolittaa.

Vaikutustapa

Naprokseeni on tulehduskipulääke. Se lievittää kipua ja tulehdusta sekä alentaa kuumetta vaikuttamalla elimistön välittäjäaineisiin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimät haittavaikutukset ovat mahavaivoja. Joskus voi esiintyä myös iho-oireita, lisääntynyttä hikoilua, huimausta, päänsärkyä, suutulehduksia, väsymystä, näkö- tai kuulohäiriöitä sekä korvien soimista. Jos ilmenee väsymystä, keskittymiskyvyn heikkenemistä, huimausta tai näköhäiriöitä, autolla ajoa on vältettävä.

Muiden tämän ryhmän lääkkeiden tavoin naprokseeni vaikuttaa veren hyytymiseen siten, että verenvuoto kestää tavallista pitempään. Jos esiintyy mustia tai tummia ulosteita tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkettä voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa alle 30 °C, valolta suojassa.

Ulkonäkö

250 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, kuperapintainen, jakouurteellinen tabletti, halk. 11 mm.
500 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, kapselimallinen, jakouurteellinen tabletti, koko 8,2 x 19,3 mm.

Hinta ja pakkaustiedot