Markkinoija

2CARE4 GENERICS

Vaikuttava aine

finasteridi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pysäyttämään miesten varhaisvaiheen kaljuuntumista. Valmiste on hyväksytty käytettäväksi 18-41-vuotiaille miehille. Naiset ja alle 18-vuotiaat pojat eivät saa käyttää tätä valmistetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti otetaan yksi tabletti päivässä. Annoksen suurentaminen tästä ei lisää tehoa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen voi ottaa ruokailun yhteydessä tai muuna ajankohtana. Lääkettä on syytä käyttää jatkuvasti, muutoin vaikutus häviää yleensä vuoden sisällä. Naiset, jotka ovat raskaana tai jotka voivat tulla raskaaksi, eivät saa käsitellä murskattuja tai puolitettuja tabletteja, koska on mahdollista, että finasteridi imeytyy ja siitä voi aiheutua vaaraa miespuoliselle sikiölle. Ehjiin tabletteihin ei liity tätä vaaraa. Kerrottava lääkärille, jos huomaa muutoksia rintakudoksessa, kuten kyhmy, kipu, gynekomastia tai nännierite.

Vaikutustapa

Finasteridi estää päänahan karvatuppien pienentymistä ja tämän välityksellä kaljuuntumista. Se ei tehoa pelkkään hiusrajan vetäytymiseen ohimoilta eikä pitkälle edenneeseen kaljuuteen. Lääkettä tulisi käyttää jatkuvasti, sillä lääkityksen päätyttyä vaikutus alkaa hävitä noin puolessa vuodessa ja palaa lähtötilanteen mukaiseksi noin vuodessa.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa harvoin haittavaikutuksia. Erektiohäiriöitä ja sukupuolisen halun heikkenemistä on joskus havaittu.

Raskaus ja imetys

Valmiste on tarkoitettu vain miehille. Naiset, jotka ovat raskaana tai voivat tulla raskaaksi, eivät saa käsitellä murskattuja tabletteja, koska lääke voi imeytyessään haitata poikasikiön kehitystä. Ehjiin tabletteihin ei liity tällaista vaaraa.

Säilytys

Lääke ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Pyöreä, kaksoiskupera, punainen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on noin 6,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot