Markkinoija

ASTRAZENECA

Vaikuttava aine

saksagliptiini, dapagliflotsiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ruokailusta riippumatta. Jos annos unohtuu ja seuraavan annoksen ottamiseen on vähintään 12 tuntia, unohtunut annos otetaan heti. Jos seuraavan annoksen ottamiseen on alle 12 tuntia, unohtunut annos jätetään ottamatta ja seuraava annos otetaan tavanomaiseen aikaan.

Vaikutustapa

Valmiste sisältää saksagliptiinia ja dapagliflotsiinia, jotka pienentävät veren glukoosipitoisuutta eri tavoilla. Saksagliptiini on DPP‑4:n estäjä, joka tehostaa glukoosivälitteistä insuliinineritystä. Dapagliflotsiini on SGLT2:n estäjä, joka estää glukoosin takaisinimeytymistä elimistöön munuaisissa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystieinfektiot ja verensokerin liiallinen lasku käytettäessä yhdessä sulfonyyliurean kanssa. Joskus voi esiintyä myös muita tulehduksia, päänsärkyä, huimausta, maha- tai virtsaamisvaivoja, ihottumaa, väsymystä, turvotusta tai nivel-, selkä- tai lihaskipua. Otettava yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Mahdolliset huimaus tai verensokerin liiallinen lasku voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetysen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Vaaleanruskea tai ruskea, kaksoiskupera, 0,8 cm:n suuruinen, pyöreä kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on sinisellä musteella tehty merkintä "5/10" ja toisella puolella merkintä "1122".

Hinta ja pakkaustiedot