Markkinoija

IMMEDICA PHARMA

Vaikuttava aine

glyserolifenyylibutyraatti

Käyttötarkoitus

Ureakiertotautien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke on otettava aterioilla oraaliruiskulla suoraan suuhun annettuna. Lääkettä ei saa lisätä tai sekoittaa suureen määrään muuta nestettä, sillä se on vettä painavampaa, mistä syystä annos ei ehkä tule kokonaisuudessaan otetuksi. Lääke voidaan lisätä pieneen määrään omenasosetta, ketsuppia tai kurpitsasosetta, minkä jälkeen se on otettava 2 tunnin kuluessa pidettynä huoneenlämmössä (25 °C). Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttöä varten.

Vaikutustapa

Ureakiertotaudissa elimistö ei kykene tuottamaan riittävästi tarvittavia maksaentsyymejä poistaakseen ylimääräisen typen, minkä seurauksena ammoniakki kertyy kehoon. Glyserolifenyylibutyraatti auttaa elimistöä poistamaan kuona-ainetyppeä, mikä vähentää ammoniakin määrää kehossa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ruokahalun muutoksia, ruokaan kohdistuvaa vastenmielisyyttä, huimausta, päänsärkyä, vapinaa, mahavaivoja, ihon poikkeavaa hajua, aknea, vuotoja kuukautisten välillä, uupumusta tai turvotusta.

Saattaa heikentää ajokykyä, koska glyserolifenyylibutyraatti saattaa aiheuttaa huimausta tai päänsärkyä. Autolla ei saa ajaa, jos näitä haittavaikutuksia ilmenee.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai kellertävä neste.

Hinta ja pakkaustiedot