Markkinoija

ABBVIE

Vaikuttava aine

upadasitinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten nivelreuman, nivelpsoriaasin, aksiaalisen spondylartriitin/selkärankareuman ja haavaisen paksusuolitulehduksen hoitoon. Lisäksi sitä voidaan käyttää atooppiseen ihottumaan aikuisille ja väh. 12-vuotiaille nuorille.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 depottabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke voidaan ottaa ruokailusta ja kellonajasta riippumatta. Depottabletit pitää niellä kokonaisina, niitä ei saa pilkkoa, murskata eikä pureskella.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka vaikuttaa tulehdusvälittäjäaineiden muodostumiseen ja siten vähentää tarpeetonta tulehdusreaktioita nivelissä, ihossa ja suolistossa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystieinfektio ja akne. Joskus saattaa esiintyä myös muita tulehduksia, valkosolujen vähyyttä, veren rasva-arvojen suurenemista, päänsärkyä, ihottumaa, yskää, vatsakipua, pahoinvointia, uupumusta, kuumetta, painon nousua ja maksa-arvojen muutoksia.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naisten, jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 4 viikkoa sen päättymisestä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Säilytä alkuperäisessä läpipainopakkauksessa tai tablettipurkissa. Herkkä kosteudelle. Pidä purkki tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

RINVOQ 15 mg depottabletit

Violetit, pitkänomaiset, kaksoiskuperat depottabletit, koko 14 x 8 mm, toisella puolella painatus ”a15”.

RINVOQ 30 mg depottabletit

Punaiset, pitkänomaiset, kaksoiskuperat depottabletit, koko 14 x 8 mm, toisella puolella painatus ”a30”.

RINVOQ 45 mg depottabletit

Keltaiset tai kirjavan keltaiset, pitkänomaiset, kaksoiskuperat depottabletit, koko 14 x 8 mm, toisella puolella painatus ”a45”.

Hinta ja pakkaustiedot