Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

rivastigmiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään Alzheimerin taudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan pienimmällä laastarivahvuudella ja annosta voidaan tarvittaessa nostaa vähitellen.

Lääkkeen ottaminen

Toisen henkilön on valvottava lääkkeenottoa ja hoitoa säännöllisesti. Laastari kiinnitetään kerran vuorokaudessa joko ylä- tai alaselkään, olkavarteen tai rintakehään puhtaalle, kuivalle, karvattomalle, vahingoittumattomalle terveelle iholle siten, että tiukat vaatteet eivät hankaa sitä. Sitä ei tulisi kiinnittää reiteen eikä vatsan alueelle. Laastaria ei saa kiinnittää punoittavalle, ärtyneelle eikä vahingoittuneelle iholle. Samaa kiinnityskohtaa ei tulisi käyttää uudelleen 14 päivään ihoärsytyksen ehkäisemiseksi. Pakkausselosteesta löytyy lisää ohjeita.

Vaikutustapa

Lääke lisää asetyylikoliini-välittäjäaineen määrää aivoissa ja hidastaa siten muisti- ja käytöshäiriöiden pahenemista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, ahdistus, masennus, harhaisuus, kiihtyneisyys, päänsärky, pyörtyminen, huimaus, mahaoireet, ihottuma, virtsanpidätyskyvyttömyys ja laastarin aiheuttamat ihoreaktiot.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25oC).

Poista depotlaastari annospussista vasta juuri ennen käyttöä.

Ulkonäkö

4,6 mg/24 tuntia: Ohut, matriksityyppinen depotlaastari. Taustakerroksen ulkopinta on kellanruskea. Laastarissa on oranssinvärinen painatus “RIV‑TDS 4.6 mg/24 h”.

9,5 mg/24 tuntia: Ohut, matriksityyppinen depotlaastari. Taustakerroksen ulkopinta on kellanruskea. Laastarissa on oranssinvärinen painatus “RIV‑TDS 9.5 mg/24 h”.

13,3 mg/24 tuntia: Ohut, pyöreänmallinen matriksityyppinen depotlaastari, jonka halkaisija on noin 4,0 cm ja jossa on kolme kerrosta. Taustakerroksen ulkopinta on kellanruskea, ja siinä on painatus ”RIV‑TDS 13.3 mg/24 h”.

Hinta ja pakkaustiedot