Markkinoija

MCNEIL / JNTL CONSUMER HEALTH

Vaikuttava aine

minoksidiili

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään ns. alopecia androgenican eli miestyyppisen kaljuuntumisen estoon ja hoitoon yli 18-vuotiaille miehille ja naisille. Voimakas hiusten lähtö ilmenee tavallisesti miehillä päälaen takaosan kaljuuntumisena ja naisilla yleistyneenä hiustenlähtönä päälaelta tai päälaen hiusten harvenemisena.

Annostus

Valmistetta tulee käyttää keskeytyksittä kahdesti päivässä, aamulla ja illalla, yhdellä ottokerralla yksi millilitra. Lääkkeen teho edellyttää sen jatkuvaa ja säännöllistä käyttöä.

Lääkkeen ottaminen

Rogainea käytetään pakkauksessa olevan yksityiskohtaisen ohjeen mukaan. Annostelun avuksi on pakkauksessa pumppusumutin ja pidennetty sumutinkärki. Pumppusumutinta voi käyttää annosteluun laajoille hiustenlähtöalueille. Pidennetty sumutinkärki sopii annosteluun pienille ihoalueille tai hiusten alle. Lääkettä levitetään vain alueelle, jolla hiusten kasvun toivotaan lisääntyvän, eikä sitä saa käyttää muualle kuin päänahkaan. Kädet on pestävä huolella jokaisen annostelukerran jälkeen. Lääkettä ei saa päästä hengityksen mukana keuhkoputkiin, ja silmiin vahingossa joutunut lääke tulee huuhtoa runsaalla, viileällä vedellä. Valmiste on tulenarkaa, joten sitä ei saa levittää tupakoinnin yhteydessä eikä avotulen läheisyydessä.

Vaikutustapa

Minoksidiili sekä ehkäisee hiusten lähtöä että kiihdyttää uusien hiusten kasvua. Hoidettavan hiuspohjan on oltava terve. Hiustenlähtö pysähtyy tavallisesti aikaisintaan 3 hoitokuukauden jälkeen, ja hiusten kasvu alkaa elpyä miedommalla vahvuudella noin 4 ja vahvemmalla noin 2 kuukauden kuluttua hoidon alkamisesta. Täyden tehon saavuttamiseen voi kulua naisilla 8 ja miehillä 12 kuukautta. Lääkkeen teho vaihtelee yksilöllisesti. Se pysäyttää kaljuuntumisen noin neljällä käyttäjällä viidestä, ja hiusten uuskasvua ilmaantuu noin kuudelle kymmenestä. Vaikutus häipyy ja hiuspohja palautuu hoitoa edeltäneelle tasolle 3-4 kuukauden kuluttua lääkityksen loppumisesta.

Haittavaikutukset

Tyypillisiä haittavaikutuksia ovat antopaikan kutina, ärsytys ja punoitus. Muita haittavaikituksia ovat mm. kuiva iho, ihon hilseily, ihottumat, ihotulehdukset, tulehdukselliset ihovaivat, ohimenevä hiusten lähtö, karvankasvu muualla kuin päänahassa, muutokset hiusten laadussa ja/tai värissä, kipu esim. lihaksissa ja luissa, käsien ja jalkojen turvotus, masennus, hengenahdistus, päänsärky ja verenpaineen lasku. Hiustenlähtö voi joskus kiihtyä tilapäisesti Rogaine-hoidon alkuvaiheessa. Lisääntynyttä hiustenlähtöä esiintyy tavallisesti 2 - 6 hoitoviikon jälkeen, ja se loppuu parissa viikossa. Jos hiustenlähtö kuitenkin jatkuu, lopeta Rogaine-liuoksen käyttö ja ota yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tule käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15 - 25 °C).

Ulkonäkö

Kirkas liuos. Väri vaihtelee värittömästä kellertävään. Mahdollinen kellertävä väri ei vaikuta valmisteen tehoon.

Hinta ja pakkaustiedot