Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

ropiniroli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään parkinsonin taudin hoitoon alkuvaiheessa, kun levodopahoitoa ei ole vielä aloitettu, ja loppuvaiheessa, kun levodopan vaikutus ei enää ole riittävä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan pienellä annoksella, jota vähitellen suurennetaan. Hoitoa ei saa lopettaa äkillisesti.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kerran päivässä, suunnilleen samaan aikaan päivittäin, ruokailusta riippumatta. Ne niellään kokonaisina, eikä niitä saa pureskella, murskata eikä jakaa.

Vaikutustapa

Lääke tehostaa Parkinsonin takia vähentyneen dopamiini-välittäjäaineen vaikutuksia aivoissa, jolloin taudin oireet lievittyvät. Se ei kuitenkaan hidasta taudin etenemistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus, hallusinaatiot, huimaus, liikehäiriöt, pahoinvointi, ummetus ja turvotukset.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

2 mg:n depottabletit: pinkki, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka halkaisija on 6,8 ± 0,1 mm ja paksuus 5,5 ± 0,2 mm.

4 mg:n depottabletit: vaaleanruskea, soikea, kaksoiskupera tabletti, jonka koko on 12,6 x 6,6 ± 0,1 mm ja paksuus 5,3 ± 0,2 mm.

8 mg:n depottabletit: punainen, soikea, kaksoiskupera tabletti, jonka koko on 19,2 x 10,2 ± 0,2 mm ja paksuus on 5,2 ± 0,2 mm.

Hinta ja pakkaustiedot