Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

rotavirus

Käyttötarkoitus

RotaTeq on suun kautta 6-32 viikon ikäisille vauvoille annettava rokote, joka auttaa suojaamaan pikkulapsia rotaviruksen aiheuttamalta suolistotulehdukselta, johon liittyy ripulia ja oksentelua, ja joka voi johtaa myös sairaalahoitoon.

Annostus

Rokotus annetaan kolmena eri kertana, joiden väli on vähintään 4 viikkoa. Ensimmäinen annos voidaan antaa kuuden viikon iästä alkaen, ja se tulisi antaa ennen 12 viikon (noin 3 kuukauden) ikää. Kaikki kolme annosta tulisi antaa 20–22 viikon, viimeistään 32 viikon ikään mennessä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai hoitaja antaa rokoteannoksen lapselle puristamalla oraaliliuosta putkilosta kevyesti lapsen suuhun. Ruokailu tai imetys ei vaikuta lääkkeen tehoon. Jos lapsi sylkee tai oksentaa suurimman osan annoksesta, hänelle voidaan antaa yksi korvausannos samalla rokotuskerralla.

Vaikutustapa

Kun lapselle annetaan rokotetta, elimistön oma puolustusjärjestelmä kehittää vasta-aineita rokotteen sisältämiä rotavirustyyppejä vastaan. Vasta-aineet ennaltaehkäisevät rotavirusten aiheuttamaa suolistotautia. Rokote ei tehoa muihin ripulitaudin aiheuttajiin kuin rotavirukseen.

Haittavaikutukset

Rokoteannoksen saamisen jälkeen voi ilmaantua kuumetta, ripulia tai oksentelua. Myös flunssaa muistuttavia ylähengitystietulehduksia on esiintynyt.

Raskaus ja imetys

Lääke on tarkoitettu pikkulapsille, joten käyttö raskauden aikana ei ole mahdollista. Imetys ei ole este rokotteen antamiselle lapselle.

Säilytys

Säilytä ja kuljeta kylmässä (2°C – 8°C)
Pidä annosteluputkilo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Vaaleankeltainen kirkas neste, joka voi olla hieman punertava

Hinta ja pakkaustiedot