Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

entrektinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eräiden kiinteiden syöpäkasvainten hoitoon, kun muita hoitovaihtoehtoja ei ole. Lisäksi sitä voidaan käyttää ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit tulee niellä kokonaisina, niitä ei saa avata tai liuottaa (lääkeaineen maku on hyvin kitkerä). Läääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Sitä ei saa ottaa greipin/greippimehun kanssa.

Jos annos jää ottamatta ja seuraavaan annokseen on yli 12 tuntia aikaa, se otetaan. Jos seuraavaan annokseen on alle 12 tuntia, ei oteta korvaavaa annosta. Jos potilas oksentaa heti annoksen ottamisen jälkeen, voidaan ottaa uusi annos.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka heikentää syöpäsolujen kasvua ja eloonjäämistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, verisolujen vähyys, painonnousu, pienentynyt ruokahalu, häiriöt maku- ja tuntoaistissa, tiedonkäsittelyssä ja nukkumisessa, haparointi, päänsärky, näön hämärtyminen, hengenahdistus, yskä, mahaoireet, maksa-arvojen muutokset, ihottuma, lihas- ja nivelkipu, lihasheikkous, virtsaumpi, uupumus, turvotus, kipu ja kuume.

Joskus saattaa esiintyä myös elimistön kuivumista, mielialahäiriöitä, pyörtymistä, valoyliherkkyyttä ja luunmurtumia. 

Tiedonkäsittelyn häiriöt (mm. sekavuus, muistin heikkeneminen, aistiharhat) voivat heikentää ajokykyä varsinkin iäkkäillä.

Jos ilmenee alaraajan murtumaoireita, hakeuduttava heti lääkärille. Murtumat ovat lapsipotilailla aikuisia yleisempiä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Ennen hoidon aloitusta tehdään raskaustesti raskauden mahdollisuuden poissulkemiseksi. Jos hoidon aikana tulee raskaaksi, otettava yhteyttä lääkäriin. Hoidon aikana ja vähintään viisi viikkoa sen jälkeen naispotilaiden on käytettävä tehokasta ehkäisyä. Hormonaalisen ehkäisyn lisäksi on käytettävä estemenetelmää, kuten kondomia. Miespotilaiden on käytettävä erittäin luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään kolme kuukautta sen päättymisestä.

Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Pidä pullo tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Rozlytrek 100 mg kovat kapselit

Koon 2 (pituus 18 mm) kova kapseli, jossa on keltainen läpinäkymätön runko-osa ja kansiosa, ja runko-osaan on painettu sinisellä ENT 100.

Rozlytrek 200 mg kovat kapselit

Koon 0 (pituus 21,7 mm) kova kapseli, jossa on oranssi läpinäkymätön runko-osa ja kansiosa, ja runko-osaan on painettu sinisellä ENT 200.

Hinta ja pakkaustiedot