Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

midostauriini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eri leukemiatyyppien hoitoon ja lisäksi mastosytoosin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina, niitä ei saa avata, murskata eikä pureskella, koska lääkkeen maku on epämiellyttävä.

Jos annos jää väliin, seuraava annos otetaan tavanomaisen aikataulun mukaan. Jos potilas oksentaa, ei oteta ylimääräistä annosta, vaan seuraava annos otetaan tavanomaisen aikataulun mukaan.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, yliherkkyys, unettomuus, päänsärky, huimaus, nenäverenvuoto, kurkunpään kipu, hengenahdistus, yskä, mahaoireet, ihotulehdus, voimakas hikoilu, selkäkipu, nivelkipu, kuume, turvotus ja uupumus. Joskus saattaa esiintyä myös pyörtymistä, vapinaa, tarkkaavaisuushäiriöitä, silmäluomien turvotusta, huimausta, verenpurkaumia, hengitysvaikeuksia, suunielun kipua, mahaoireita, ihon kuivumista, luu-, raaja- ja niskakipua, voimattomuutta, vilunväristyksiä, turvotuksia, painonnousua ja kaatuilua. 

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tulisi käyttää raskauden aikana. Ennen aloitusta on tehtävä raskaustesti. Hoidon aikana ja vähintään 4 kuukauden ajan sen päättymisestä on käytettävä luotettavaa ehkäisyä, hormoniehkäisyn lisäksi myös estemenetelmää (esim. kondomi). Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 4 kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Vaalean oranssi, pitkänomainen kapseli, jossa punaisella painettu merkintä ”PKC NVR”. Kapselin koko on noin 25,4 x 9,2 mm.

Hinta ja pakkaustiedot