Markkinoija

GEDEON RICHTER

Vaikuttava aine

relugoliksi, estradioli, noretisteroni

Käyttötarkoitus

Kohdun hyvänlaatuisten lihaskasvainten (myoomien) keskivaikeiden tai vaikeiden oireiden hoito sekä endometrioosin hoito. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan joka päivä suunnilleen samaan kellonaikaan ruokailusta riippumatta pienen nestemäärän kera.

Jos annos unohtuu, se on otettava mahdollisimman pian ja sen jälkeen hoitoa jatketaan seuraavana päivänä tavanomaiseen aikaan. Jos annokset unohtuvat vähintään kahden peräkkäisen päivän ajan, ei-hormonaalista ehkäisymenetelmää on käytettävä seuraavien seitsemän vuorokauden ajan.

Vaikutustapa

Relugoliksi salpaa tiettyjä aivojen reseptoreita, mikä vähentää sellaisten hormonien tuotantoa, jotka stimuloivat munasarjoja tuottamaan estradiolia ja progesteronia eli keltarauhashormonia. Tällöin elimistössä kiertävät estrogeeni- ja keltarauhashormonipitoisuudet vähenevät. Lääkkeen sisältämät estrogeeneihin kuuluva estradioli ja keltarauhashormoneihin kuuluva noretisteroni ylläpitävät hormonaalisen tilan samanlaisena kuin kuukautiskierron alussa. Valmiste lievittää täten oireita ja auttaa luustoa pysymään vahvana.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ärtyneisyyttä, päänsärkyä. huimausta, kuumia aaltoja, pahoinvointia, hiustenlähtöä, liika- tai yöhikoilua, nivelkipua, kohtuverenvuotoa,  ulkosynnyttimien ja emättimen kuivuutta tai sukupuolisen halun vähenemistä.

Jos ilmenee mahdollisia veritulpan oireita (esim. turvotusta jalassa, pistävää rintakipua, hengenahdistusta), on otettava heti yhteyttä lääkäriin. Jos esiintyy mielialamuutoksia, masentuneisuutta tai jatkuvaa voimakasta vuotoa tai voimakas vuoto uusiutuu oireiden parannuttua, otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Vaaleankeltainen tai keltainen, 8 mm:n pyöreä kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”415” eikä toisella puolella ole mitään merkintää.

Hinta ja pakkaustiedot