Markkinoija

KYOWA KIRIN

Vaikuttava aine

granisetroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään solunsalpaajahoidon aiheuttaman pahoinvoinnin ja oksentelun ehkäisyyn silloin, kun suun kautta otettava lääkitys ei sovellu.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Ensimmäinen laastari asetetaan yleensä 1-2 vrk ennen solunsalpaajahoitoa.

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään puhtaalle, kuivalle ja ehjälle iholle olkavarren ulkopintaan tai vatsan iholle. Ei saa kiinnittää punoittavalle, ärtyneelle tai vaurioituneelle iholle. Ei saa leikata osiin. Jos laastari irtoaa, se kiinnitetään samaan kohtaan tarvittaessa lääketeipillä; mikäli ei onnistu, kiinnitetään samaan paikkaan uusi laastari, joka poistetaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Laastarin kiinnityskohta on suojattava auringon- ja keinovalolta esim. vaatetuksella laastarihoidon aikana ja 10 vrk sen jälkeen. Hoidon aikana on vältettävä uintia, rasittavaa liikuntaa ja saunomista laastarin suojaamiseksi. Ulkoista lämpöä (mm. kuumavesipullo, lämpöpakkaus) on vältettävä laastarialueella.

Vaikutustapa

Lääke estää serotoniini-välittäjäaineen vaikutuksia siinä aivoalueessa, joka vaikuttaa pahoinvoinnin tunteen syntymiseen, ja siten lievittää pahoinvointia ja oksentelua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on ummetus.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäisessä pakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Ohut, läpikuultava, matriksityyppinen, suorakaiteen muotoinen depotlaastari, jossa on pyöristetyt kulmat.

Hinta ja pakkaustiedot