Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

glykopyrroni

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä inhaloidaan yhden kapselin sisältö kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos inhaloidaan eli sisäänhengitetään Seebri Breezhaler -laitteella kerran vuorokaudessa samaan aikaan joka päivä. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten. Lääke ei ole kohtauslääke.

Vaikutustapa

Glykopyrronium vaikuttaa estämällä asetyylikoliinin keuhkoputkia supistavaa vaikutusta hengitysteiden sileissä lihassoluissa ja sitä kautta laajentamalla hengitysteitä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä suun kuivumista, ruoansulatuskanavatulehduksia, unettomuutta, nenänielun tulehdusta, päänsärkyä, virtsatietulehdusta tai lihaksiin ja luustoon liittyvää kipua.

Jos ilmenee ahdaskulmaglaukooman oireita (silmäkipua tai ‑vaivaa, näön hämärtymistä, värikehien tai värillisten kuvien näkemistä samanaikaisesti silmien punoituksen kanssa), valmisteen käyttö on lopetettava heti ja otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC.

Kapselit tulee aina säilyttää repäisypakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Kapselit tulee poistaa pakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä.

Ulkonäkö

Läpinäkyvä, oranssi, valkoista jauhetta sisältävä kapseli, jossa on musta vaakaviiva. Viivan yläpuolelle on painettu mustalla tuotteen koodi “GPL50” ja viivan alapuolelle mustalla yrityksen logo (image2.png).

Hinta ja pakkaustiedot