Markkinoija

RECORDATI

Vaikuttava aine

metoprololi

Käyttötarkoitus

Sydäninfarktin ja rytmihäiriöiden hoito. Tabletteja käytetään myös kohonneen verenpaineen hoitoon, kilpirauhasen liikatoiminnan oireiden hillitsemiseen sekä rintakivun (angina pectoriksen) ja migreenin estoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera tyhjään vatsaan. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.
Terveydenhuollon ammattilainen antaa injektionesteen suoneen.
Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Metoprololi on ns. sydänselektiivinen eli beeta-1-selektiivinen beetasalpaaja. Se hillitsee autonomisen hermoston sympaattisen osan toimintaa elimistössä. Lääke hidastaa sydämen lyöntitiheyttä, vähentää sen työmäärä, normalisoi sen epäsäännöllistä rytmiä ja laskee verenpainetta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on väsymys. Joskus voi esiintyä myös sydämen tykytystä tai harvalyöntisyyttä, tasapainohäiriöitä, käsien ja jalkojen palelemista, huimausta, päänsärkyä, mahavaivoja tai hengenahdistusta rasituksessa. Mahdolliset väsymys ja huimaus voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön injektioneste ampullissa, joka on valmistettu kirkkaasta, värittömästä borosilikaattilasista (Ph. Eur. ja USP type I vaatimukset täyttävä).

Hinta ja pakkaustiedot