Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

pramipeksoli

Käyttötarkoitus

Parkinsonin taudin ja levottomien jalkojen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä annosta suurennetaan vähitellen.

Lääkkeen ottaminen

Sifrol tabletit (lukuun ottamatta 0,088 mg vahvuutta) voidaan puolittaa. Depottabletteja ei saa puolittaa, pureskella tai murskata. Tabletit ja depottabletit niellään vesilasillisen kera joko aterian yhteydessä tai muulloin. Muita rauhoittavia lääkkeitä sekä alkoholia ei pidä käyttää lääkehoidon aikana. Lääkitystä ei pidä keskeyttää äkillisesti.

Jos depottabletteja käyttäessä ulosteessa ilmenee jäänteitä ehjistä depottableteista, tästä kerrottava lääkärille.

Vaikutustapa

Lääke lievittää erityisesti liikkeisiin ja liikkumiseen liittyviä Parkinsonin taudin oireita sekä nukkumisen aikana ilmaantuvia jalkojen hallitsemattomia liikkeitä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus, huimaus, liikehäiriöt ja pahoinvointi. Joskus saattaa esiintyä myös unettomuutta, aistiharhoja, epänormaaleja unia, sekavuutta, heikentynyttä impulssikontrollia, pakko-oireita, päänsärkyä, näköongelmia, ummetusta, oksentelua, uupumusta, turvotusta sekä painon ja ruokahalun vähenemistä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain lääkärin erityisen harkinnan perusteella. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

SIFROL depottabletti 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.
Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

SIFROL tabletti 0,088 mg, 0,18 mg

Säilytä alle 30 °C.
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

SIFROL depottabletti 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg

Sifrol 0,26 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, viistoreunainen ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P1 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 0,52 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, viistoreunainen ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P2 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 1,05 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P3 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 1,57 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P12 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 2,1 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P4 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 2,62 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P13 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 3,15 mg depottabletti
Tabletti on valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P5 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

SIFROL tabletti 0,088 mg, 0,18 mg

Sifrol 0,088 mg tabletti
Tabletti on valkoinen, litteä, pyöreä ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P6 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Sifrol 0,18 mg tabletti
Tabletti on valkoinen, litteä, soikea ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P7 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo). Tabletissa on jakouurre molemmin puolin. Tabletti voidaan puolittaa.

Hinta ja pakkaustiedot