Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

simvastatiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään alentamaan veren kohonnutta kolesterolipitoisuutta, kun pelkkä ruokavaliohoito ja liikunnan lisääminen eivät riitä. Kun veren kolesterolipitoisuus alenee, sepelvaltimotaudin ja äkillisen sydänperäisen kuoleman vaara vähenee.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa iltaisin. Se voidaan ottaa ruokailun yhteydessä tai tyhjään mahaan. Kolesterolia alentavaa ruokavaliota ja terveellisiä elintapoja on noudatettava myös lääkityksen aikana. 

Vaikutustapa

Lääke on statiinityyppinen kolesterolilääke, joka vähentää kolesterolin muodostumista maksassa. Se alentaa sekä kokonaiskolesterolin että erityisesti ns. pahan eli LDL -kolesterolin pitoisuutta veressä.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Simvastatin Krka 10 mg kalvopäällysteinen tabletti on soikea, valkoinen, yhdellä puolella merkintä ’10’, toisella puolella jakouurre.

Simvastatin Krka 20 mg kalvopäällysteinen tabletti on soikea, valkoinen, yhdellä puolella merkintä ’20’, toisella puolella jakouurre.

Simvastatin Krka 40 mg kalvopäällysteinen tabletti on pyöreä, valkoinen, yhdeltä puolelta sileä, toisella puolella jakouurre.

Hinta ja pakkaustiedot