Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

simvastatiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään alentamaan veren kohonnutta kolesterolipitoisuutta, kun pelkkä ruokavaliohoito ja liikunnan lisääminen eivät riitä. Kun veren kolesterolipitoisuus alenee, sepelvaltimotaudin ja äkillisen sydänperäisen kuoleman vaara vähenee.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa iltaisin. Se voidaan ottaa ruokailun yhteydessä tai tyhjään mahaan. Kolesterolia alentavaa ruokavaliota ja terveellisiä elintapoja on noudatettava myös lääkityksen aikana. 

Vaikutustapa

Lääke on statiinityyppinen kolesterolilääke, joka vähentää kolesterolin muodostumista maksassa. Se alentaa sekä kokonaiskolesterolin että erityisesti ns. pahan eli LDL -kolesterolin pitoisuutta veressä.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Simvastatin Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit ovat soikeita, valkoisia, yhdellä puolella merkintä ”10”, toisella puolella jakoura. Tabletin mitat: noin 9 x 4 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Simvastatin Krka 20 mg kalvopäällysteiset tabletit ovat soikeita, valkoisia, yhdellä puolella merkintä ”20”, toisella puolella jakoura. Tabletin mitat: noin 11 x 5 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Simvastatin Krka 40 mg kalvopäällysteiset tabletit ovat pyöreitä, valkoisia, yhdeltä puolelta sileitä, toisella puolella jakoura. Tabletin mitat: noin 11 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot