Markkinoija

HOLSTEN PHARMA

Vaikuttava aine

simvastatiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään alentamaan veren kohonnutta kolesterolipitoisuutta, kun pelkkä ruokavaliohoito ja liikunnan lisääminen eivät riitä. Kun veren kolesterolipitoisuus alenee, sepelvaltimotaudin ja äkillisen sydänperäisen kuoleman vaara vähenee.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta. Lääkeannos otetaan yleensä yhtenä annoksena illalla, koska kolesterolia syntyy eniten yöllä. Kolesterolia alentavaa ruokavaliota ja terveellisiä elintapoja on noudatettava myös lääkityksen aikana. Greippimehun juomista on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Lääke on statiinityyppinen kolesterolilääke, joka vähentää kolesterolin muodostumista maksassa. Se alentaa sekä kokonaiskolesterolin että erityisesti ns. pahan eli LDL -kolesterolin pitoisuutta veressä.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa harvoin haittavaikutuksia. Jos hoidon aikana ilmaantuu selittämätöntä lihaskipua, -arkuutta tai -heikkoutta, otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on huolehdittava raskauden ehkäisystä.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

HPDE-purkin ensimmäisen avaamisen jälkeen: Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Simvastatin SanoSwiss 10 mg on persikanvärinen, ovaalinmuotoinen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on jakouurre tabletin toisella puolella. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Simvastatin SanoSwiss 20 mg on ruskea, ovaalinmuotoinen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on jakouurre tabletin toisella puolella. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Simvastatin SanoSwiss 40 mg on tiilenpunainen, ovaalinmuotoinen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on jakouurre tabletin toisella puolella. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot