Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

ferroglysiinisulfaatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään raudanpuutostilojen ja anemian hoitoon.

Annostus

Tavallinen annos aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille on yksi kapseli päivässä. Kapseleita ei saa antaa alle 6-vuotiaille lapsille, koska kapselin sisältämä rauta-annos on heille liian suuri.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään kokonaisena runsaan veden kera. Tarvittaessa se voidaan avata ja tyhjentää sisällä olevat rakeet esim. ruokalusikkaan. Enterorakeet tulee niellä pureskelematta runsaan nestemäärän kera, koska mahahaponkestävät rakeet vapauttavat raudan vasta suolistossa.

Rauta imeytyy parhaiten, jos se otetaan tyhjään vatsaan (esim. tunti ennen ateriaa tai kaksi tuntia aterian jälkeen). Kalsiumia sisältäviä ruokia, juomia tai lääkkeitä ei pidä ottaa samaan aikaan. Kahvin tai teen nauttimiseen sekä kasvisruokiin tulisi pitää vähintään kahden tunnin väli. Raudalla on paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Rautaa tarvitaan veren punasoluissa olevan hemoglobiinin valmistamiseen ja kuljettamaan happea keuhkoista kudoksiin ja soluihin. Raudan puutetta voi ilmetä etenkin raskauden aikana ja ruuansulatuskanavan sairauksien yhteydessä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat, ummetus, ripuli, oksentelu, pahoinvointi, närästys ja ulosteiden värjäytyminen tummiksi.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Kova liivatekapseli, joka sisältää enterorakeita. Kapselin kansiosa on väriltään läpinäkymätön/suklaanruskea ja pohjaosa läpinäkymätön/oranssi. Kapselin koko on nro 0.

Hinta ja pakkaustiedot