Markkinoija

BERLIN-CHEMIE/A. MENARINI

Vaikuttava aine

avanafiili

Käyttötarkoitus

Aikuisten miesten erektiohäiriöiden (impotenssi) hoito. Erektiohäiriö on tila, jossa siitin ei jäykisty tai pysy riittävän jäykkänä sukupuolisessa kanssakäymisessä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä saa ottaa vain kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos otetaan 30 min ennen aiottua seksuaalista toimintaa. Ottaminen ruokailun yhteydessä saattaa viivästyttää vaikutuksen alkamista. Vaikutukseen tarvitaan seksuaalinen kiihottuminen.

Greippimehu voi lisätä altistusta lääkkeelle, joten sen juomista on vältettävä 24 tuntia ennen lääkkeen ottamista.

Alkoholin yhteiskäyttö voi aiheuttaa verenpaineen laskua, sydämen sykkeen nousua, huimausta tai päänsärkyä ja lisäksi erektion saanti voi vaikeutua.

Vaikutustapa

Avanafiili kuuluu lääkeryhmään nimeltä tyypin 5 fosfodiesteraasin (PDE5) estäjät. Lääkeaine auttaa peniksen verisuonia rentoutumaan, jolloin penikseen virtaa enemmän verta ja se pysyy helpommin jäykkänä. Erektion saavuttamiseksi tarvitaan seksuaalinen kiihotus.

Haittavaikutukset

Joskus voi esiintyä päänsärkyä, ohimenevää äkillistä kasvojen ja kaulan punoitusta eli lehahdusoireita tai nenän tukkoisuutta.

Jos ilmenee näön sumentumista, näkökyvyn äkillistä heikkenemistä tai sokeutumista, äkillistä kuulon heikkenemistä tai kuuroutumista tai pitkittynyt erektio, tulee lääkkeen käyttö lopettaa ja hakeutua heti lääkäriin.

Älä ota Spedraa, jos käytät rintakipuun nitraattilääkkeitä, "nitroja". Näiden lääkkeiden yhteiskäyttö voi laskea verenpainetta vaarallisen matalalle.

Jos ilmenee huimausta tai heikentynyttä näkökykyä, ei tule ajaa autoa tai polkupyörää, eikä käyttää tarkkuuta vaativia työkaluja tai koneita.

Raskaus ja imetys

Lääke on tarkoitettu vain miehille.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

100 mg: Vaaleankeltainen soikea tabletti, jonka toiselle puolelle on uurrettu ”100”.
200 mg: Vaaleankeltainen soikea tabletti, jonka toiselle puolelle on uurrettu ”200”.

Hinta ja pakkaustiedot