Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

tiotropiumbromidi

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin (COPD) oireiden lievittäminen ja astman hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä kaksi suihketta inhaloidaan kerran päivässä aina samaan aikaan vuorokaudesta. Lääkettä käytetään jatkuvasti eikä se auta äkillisissä hengenahdistuskohtauksissa.

Lääkkeen ottaminen

Säiliössä oleva inhalaationeste inhaloidaan Respimat-sumuttimen avulla. Säiliö sisältää 60 suihketta eli 30 lääkeannosta. Säiliö pitää kiinnittää sumuttimeen ennen käyttöä. Laitteen käyttö ja ottamistekniikka kannattaa harjoitella hyvin, koska tällöin lääkkeestä saa parhaan hyödyn. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttöä varten.

Tiotropiumia ei saa joutua silmiin, koska se voi aiheuttaa silmäkipua, näön hämärtymistä ja kohottaa silmänpainetta. Jos silmäoireita ilmenee, silmä pestään lämpimällä vedellä ja otetaan välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Vaikutustapa

Tiotropium laajentaa keuhkoputkia, avaa hengitysteitä ja helpottaa ilman kulkua keuhkoihin ja niistä ulos. Lääke vaikuttaa vain jatkuvasti käytettäessä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä suun kuivumista. Suun kuivuminen saattaa edistää hampaiden reikiintymistä, minkä vuoksi on huolehdittava hyvästä suuhygieniasta. Mahdolliset huimaus ja näön hämärtyminen voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Ei saa jäätyä. Käytettävä kolmen kuukauden kuluessa säiliön käyttöönottamisesta.
Uudelleenkäytettävää sumutinta ei saa käyttää yli yhden vuoden ajan. Suositeltu käyttö: 6 säiliötä/sumutin.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön inhalaationeste.

Hinta ja pakkaustiedot