Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

keltakuumevirus

Käyttötarkoitus

Rokotetta käytetään keltakuumeen ehkäisyyn.

Annostus

1 kerta-annos. Rokotus suojaa taudilta vähintään 10 vuotta, mutta voi suojata koko eliniän. WHO:n ohjeiden ja Kansainvälisen terveyssäännöstön mukaisesti todistus keltakuumerokotuksesta on voimassa koko eliniän ajan. Uusintarokotus voidaan tarvita, jos rokotetulla riittämätön immuunivaste ensimmäisen rokotuksen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa rokotteen pistoksena, yleensä ihonalaiseen kudokseen, tai joissain tapauksissa lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote aiheuttaa elimistössä vasta-aineiden muodostumisen keltakuumeviruksille. Tehon alkamiseen kuluu kymmenisen päivää, mikä on syytä ottaa huomioon valmistauduttaessa lähtöön alueelle, jossa on tartunnan vaara.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahalun heikkeneminen, uneliaisuus, päänsärky, oksentelu ja lihaskipu. Joskus saattaa esiintyä myös pahoinvointia, ihottumaa, nivelsärkyä ja pistoskohdan reaktioita. 

Jos ilmenee päänsärkyä tai sekavuutta, tai persoonallisuuden muutos, voimakasta väsymystä, niskan jäykkyyttä, kouristuksia, liike- tai tuntopuutoksia, kuumetta, lihassärkyä, tai matalaa verenpainetta otettava yhteyttä lääkäriin ja kerrottava rokotteen ottamisesta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi rokotuksen ottamisen raskauden. 1 kuukauteen rokotteen ottamisesta ei suositella raskaaksi tulemista.

Lääkäri arvioi rokotuksen ottamisen imetyksen aikana. Jos rokotus annetaan, imetys tulisi keskeyttää vähintään kahdeksi viikoksi.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2–8 °C). Ei saa jäätyä. Säilytä injektiokuiva-ainepullo ja liuotin esitäytetyssä ruiskussa ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Ennen käyttökuntoon saattamista injektiokuiva-aine on tasalaatuista, väriltään beigestä oranssin beigeen, ja liuotin on kirkas ja väritön neste.

Hinta ja pakkaustiedot