Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

regorafenibi

Käyttötarkoitus

Aikuisten levinneen kolorektaali- eli paksu- ja peräsuolen syövän, ruoansulatuskanavan stroomakasvaimen sekä maksasyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yksi neljän viikon hoitojakso sisältää kolmen viikon lääkehoidon ja yhden viikon tauon.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina veden kera samaan aikaan joka päivä, kevyen aterian jälkeen (rasvapitoisuus alle 30 %), esim. 1 annos muroja (noin 30 g), lasillinen rasvatonta maitoa, hillolla päällystetty paahtoleipäviipale, lasillinen omenamehua, ja kupillinen kahvia tai teetä (520 kaloria, 2 g rasvaa).

Jos annos unohtuu, se otetaan samana päivänä heti muistaessa. Samana päivänä ei saa ottaa kahta annosta unohdetun annoksen korvaamiseksi. Jos potilas oksentaa regorafenibin käytön jälkeen, ei oteta enempää tabletteja.

Greippimehun käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Regorafenibi vähentää syöpäkasvaimen aktiivisuutta ja kasvua estäen voimakkaasti tiettyjen entsyymien toimintaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, vähentynyt ruokahalu ja syöminen, verenvuoto, kohonnut verenpaine, äänihäiriö, mahavaivat, kuume, kipu, uupumus, painonlasku, ihottuma sekä punoitus, kipu, rakkulat ja turvotus kämmenissä ja/tai jalkapohjissa. Joskus voi esiintyä myös kuivumista, kilpirauhasen vajaatoimintaa, päänsärkyä, vapinaa, makuaistin häiriöitä, suun kuivumista, iho-oireita, hiusten lähtöä, lihaskouristuksia tai hermoston toimintahäiriötä, joka voi aiheuttaa tuntoaistin muutoksia (esim. puutumista, pistelyä, heikkoutta tai kipua).

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Jos ilmenee keskittymistä tai reagointia haittaavia oireita, autolla ajoa tulee välttää.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Pidä pullo tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

Vaaleanpunainen kalvopäällysteinen, soikionmuotoinen tabletti, jonka pituus on 16 mm ja leveys 7 mm ja jonka toisella puolella on merkintä "BAYER" ja toisella puolella "40".

Hinta ja pakkaustiedot