Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

sunitinibi

Käyttötarkoitus

Eräiden ruoansulatuskanavan, munuaisten ja haiman syöpätyyppien hoito aikuisilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä kerran päivässä. Hoito annetaan kuuden viikon hoitosykleissä: neljän viikon lääkejakso ja kahden viikon taukojakso, tai joskus myös yhtäjaksoisena hoitona.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään kokonaisena vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Jos lääkeannos jää väliin, sitä ei korvata ylimääräisellä annoksella, vaan seuraavana päivänä otetaan normaali lääkeannos. Lääkityksen aikana ei saa juoda greippimehua.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vatsaoireet (mm. pahoinvointi, oksentelu, ripuli), iho- ja hiusoireet (mm. ihottuma, kuivuus, värimuutokset, hiustenlähtö), ruokahalun väheneminen, unettomuus, suukipu, nenäverenvuoto, väsymys, hengitystieoireet,, huimaus, päänsärky, lihas- ja nivelkivut, makuaistin muutokset, turvotus ja kuume. Joskus voi esiintyä myös mm. masennusta, tuntohäiriöitä, elimistön kuivumista, painon laskua, suuoireita, silmäoireita, tulehduksia, kasvojen punoitusta sekä influenssan kaltaisia oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Sutent 12,5 mg kovat kapselit

Liivatekapseli, jossa on oranssinvärinen kansi- ja pohjaosa. Kapselin kansiosaan on painettu valkoisella ’Pfizer’ ja pohjaosaan ’STN 12.5 mg’. Kapselin sisällä on keltaisia ja oranssinvärisiä rakeita.

Sutent 25 mg kovat kapselit

Liivatekapseli, jossa on karamellinruskea kansiosa ja oranssinvärinen pohjaosa. Kapselin kansiosaan on painettu valkoisella ’Pfizer’ ja pohjaosaan ’STN 25 mg’. Kapselin sisällä on keltaisia ja oranssinvärisiä rakeita.

Sutent 50 mg kovat kapselit

Liivatekapseli, jossa on karamellinruskea kansi- ja pohjaosa. Kapselin kansiosaan on painettu valkoisella ’Pfizer’ ja pohjaosaan ’STN 50 mg’. Kapselin sisällä on keltaisia ja oranssinvärisiä rakeita.

Hinta ja pakkaustiedot