Markkinoija

VERTEX PHARMACEUTICALS

Vaikuttava aine

tetsakaftori, ivakaftori

Käyttötarkoitus

Kystisen fibroosin hoito yhdistelmähoitona ivakaftori-tablettien kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tetsakaftorin ja ivakaftorin yhdistelmää sisältävä tabletti aamulla ja yksi ivakaftori‑tabletti illalla (12 tunnin välein).

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ja ne on otettava rasvapitoisen ruoan kanssa. Niitä ei saa pureskella, murskata tai murtaa. Greippiä sisältävää ruokaa ja juomaa on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Lääke sisältää kahta vaikuttavaa ainetta, jotka vaikuttavat CFTR-proteiiniin, joka on vaurioitunut joillakin kystistä fibroosia sairastavilla henkilöillä CFTR-geenin mutaation vuoksi. Ivakaftori edistää CFTR-proteiinin toimintaa, ja tetsakaftori lisää CFTR-proteiinin määrää solujen pinnalla.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenänielun tulehdus, huimaus ja päänsärky. Joskus voi esiintyä myös nenän tukkoisuutta tai pahoinvointia. Jos esiintyy huimausta, autolla ei saa ajaa ennen oireen lakkaamista.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Symkevi 50 mg / 75 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Valkoinen, kapselin muotoinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”V50” ja jonka toinen puoli on tyhjä (mitat 12,70 mm x 6,78 mm).

Symkevi 100 mg / 150 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Keltainen, kapselin muotoinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”V100” ja jonka toinen puoli on tyhjä (mitat 15,9 mm x 8,5 mm).

Hinta ja pakkaustiedot