Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

empagliflotsiini, metformiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 eli tavallisesti aikuisiässä puhkeavan diabeteksen hoito yksin tai yhdessä muiden diabeteslääkkeiden kanssa ruokavalion ja liikunnan lisänä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera aterioiden yhteydessä mahavaivojen vähentämiseksi. Alkoholin käyttöä vältettävä lääkityksen aikana. Jos annos unohtuu ottaa, se on otettava heti muistettaessa. Kaksinkertaista annosta ei kuitenkaan saa ottaa kerralla.

Vaikutustapa

Lääkevalmisteen sisältämien vaikuttavien aineiden vaikutusmekanismit täydentävät toisiaan, ja veren kohonnut glukoosi- eli sokeripitoisuus alenee. Empagliflotsiini poistaa verensokeria virtsan mukana, ja metformiinin vaikutus perustuu pääasiallisesti glukoosin muodostumisen vähenemiseen maksassa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivoja, jotka usein esiintyvät hoidon alussa ja menevät ohi hoidon jatkuessa. Lääke voi myös laskea verensokeria liian alas eli aiheuttaa hypoglykemiaa, jos sitä käytetään insuliinin tai sulfonyyliurean kanssa. Joskus voi esiintyä myös tulehduksia, janoa, B12-vitamiiniarvon laskua, makuaistin häiriöitä, kutinaa, ihottumaa tai lisääntynyttä virtsaamista.

Otettava yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Mahdollinen hypoglykemia on huomioitava autolla ajaessa erityisesti käytettäessä yhdessä sulfonyyliurean ja/tai insuliinin kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Synjardy 5 mg/850 mg kalvopäällysteiset tabletit
Kellertävän valkoinen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”S5” ja Boehringer Ingelheimin logo ja toisella puolella ”850” (tabletin pituus: 19,2 mm, tabletin leveys: 9,4 mm).

Synjardy 5 mg/1 000 mg kalvopäällysteiset tabletit
Ruskehtavan keltainen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”S5” ja Boehringer Ingelheimin logo ja toisella puolella ”1000” (tabletin pituus: 21,1 mm, tabletin leveys: 9,7 mm).

Synjardy 12,5 mg/850 mg kalvopäällysteiset tabletit
Vaaleanpunertavan valkoinen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”S12” ja Boehringer Ingelheimin logo ja toisella puolella ”850” (tabletin pituus: 19,2 mm, tabletin leveys: 9,4 mm).

Synjardy 12,5 mg/1 000 mg kalvopäällysteiset tabletit
Tummanruskehtavan violetti, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”S12” ja Boehringer Ingelheimin logo ja toisella puolella ”1000” (tabletin pituus: 21,1 mm, tabletin leveys: 9,7 mm).

Hinta ja pakkaustiedot