Markkinoija

ASTRAZENECA

Vaikuttava aine

osimertinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen ei-pienisoluisten keuhkosyöpätyyppien hoitoon. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan kerran päivässä. Tablettia ei saa murskata, jakaa tai pureskella. Jos potilas ei pysty nielemään tablettia, se voidaan ensin liuottaa 50 ml:aan hiilihapotonta vettä. Tabletti pudotetaan veteen murskaamatta sitä, sekoitetaan kunnes se on liuennut ja liuos juodaan välittömästi. Lasiin lisätään vielä puolen lasin verran vettä, jotta lasiin ei jää yhtään lääkettä, ja juodaan välittömästi. Muita nesteitä ei pidä käyttää.

Jos valmiste on annettava nenä-mahaletkulla, noudatetaan samaa menettelytapaa kuin edellä, mutta ensimmäiseen liuottamiseen käytetään 15 ml nestettä ja jäämien huuhtelemiseen 15 ml. Saatu 30 ml nestettä annetaan nenä-mahaletkun valmistajan ohjeiden mukaan asianmukaisin vesihuuhteluin. Liuos ja lääkejäämät on annettava 30 minuutin kuluessa tablettien lisäämisestä veteen.

Jos annos unohtuu, se otetaan heti muistettaessa. Jos seuraavaan annokseen on alle 12 tuntia aikaa, annos jätetään väliin.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verisolumuutokset, ripuli, suutulehdus, ruokahalun huonontuminen sekä iho- ja kynsioireet. Joskus voi esiintyä myös keuhko-oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana ilman erityisen painavaa syytä. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä; huomattava, että hormonipohjaisen ehkäisyn (esim. ehkäisytablettien) teho saattaa heikentyä. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Tagrisso 40 mg tabletti
Beigenvärinen, 9 mm, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu "AZ" ja "40" ja toinen puoli on ilman kaiverrusta.

Tagrisso 80 mg tabletti
Beigenvärinen, 7,25 x 14,5 mm, soikea, kaksoiskupera tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu "AZ" ja "80" ja toinen puoli on ilman kaiverrusta.

Hinta ja pakkaustiedot