Markkinoija

GRIFOLS NORDIC

Vaikuttava aine

fostamatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään itsestään aiheutuvan verisolujen vähäisyyden (immuunitrombosytopenian) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kahdesti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kokonaisina. Ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Jos lääke aiheuttaa mahavaivoja, se voidaan ottaa ruoan kanssa. Jos annos unohtuu, seuraava annos otetaan normaaliin aikaan.

Vaikutustapa

Lääke on on proteiinikinaasin estäjä, joka estää elimistön valkosoluja tuhoamasta verihiutaleita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, mahaoireet ja muutokset maksa-arvoissa. Joskus saattaa esiintyä myös infektioita, makuhäiriöitä, ihottumaa, rintakipua ja väsymystä. 

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään 1 kuukausi sen jälkeen on käytettävä luotettavaa ehkäisyä. Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 1 kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä.

Säilytys

Tämän lääkevalmisteen säilytyksessä ei tarvitse noudattaa erityisiä varastointilämpötiloja. Säilytä alkuperäispakkauksessa kosteudelta suojattuna. Pidä pullo tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

TAVLESSE 100 mg, kalvopäällysteiset tabletit

Noin 9,0 mm:n kokoinen pyöreä kaksoiskupera tummanoranssi kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”100” ja toiselle puolelle ”R”.

TAVLESSE 150 mg, kalvopäällysteiset tabletit

Noin 7,25 mm x 14,5 mm:n kokoinen soikea kaksoiskupera vaaleanoranssi kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”150” ja toiselle puolelle ”R”.

Hinta ja pakkaustiedot