Markkinoija

EUMEDICA PHARMACEUTICALS

Vaikuttava aine

buprenorfiini

Käyttötarkoitus

Temgesic on melko vahvatehoinen kipulääke, jota käytetään mm. leikkausten jälkeen sekä sydäninfarktin tai syövän kipujen lievitykseen. Se soveltuu vastaavissa tilanteissa myös lasten kipulääkkeeksi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annoksen suuruus ja hoidon kesto riippuvat mm. sairauden laadusta ja kivun voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminen

Tabletin annetaan liueta kielen alla. Sitä ei siis saa purra rikki eikä niellä kokonaisena, koska tällöin sen teho heikkenee huomattavasti. Tabletti liukenee muutamassa minuutissa.

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikutus kohdistuu keskushermoston kipukeskuksiin. Vaikutus on suhteellisen voimakas ja kestää melko pitkään.

Haittavaikutukset

Lääke voi etenkin lääkityksen alkaessa väsyttää siinä määrin, ettei ajoneuvoa pidä kuljettaa eikä tehdä muutakaan erityistä tarkkuutta vaativaa. Lääke voi aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, hikoilua, huimausta tai lievää hyvän olon tunnetta. Alkoholi ja rauhoittavat lääkkeet saattavat voimistaa lääkkeen väsyttävää vaikutusta. Lääkkeen käyttöön liittyy riippuvuuden kehittymisen mahdollisuus.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä vältetään turvallisuussyistä.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa.

Ulkonäkö

0,2 mg resoribletti: Valkoinen, pyöreä, kuperapintainen tabletti, jossa on kirjain L toisella puolella, halkaisija 5,5 mm.
0,4 mg resoribletti: Valkoinen, pyöreä, kuperapintainen tabletti, jossa on kirjain H toisella puolella, halkaisija 5,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot