Markkinoija

GALDERMA

Vaikuttava aine

lymesykliini

Käyttötarkoitus

Lymesykliiniä käytetään monenlaisiin bakteerien aiheuttamiin tulehduksiin. Tavallisesti näitä esiintyy poskionteloissa, keuhkoputkissa tai muualla hengitysteissä sekä virtsateissä tai sukupuolielimissä. Lääkettä ei anneta alle 8-vuotiaille, ja 8-12-vuotiaille sitä määrätään vain poikkeustapauksissa. Hoidettaessa sukupuolitautia tulisi kummankin sukupuolikumppanin saada antibioottilääkitys.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit otetaan kokonaisina runsaan nesteen kera vähintään tuntia ennen tai 2 tuntia ruoan ja/tai maidon nauttimisen jälkeen. Heti lääkkeen ottamisen jälkeen ei saa asettua makuulle, ettei kapseli takertuisi ruokatorveen. Rautalääkkeet sekä mahahapon neutralointiin käytettävät lääkkeet eli antasidit voivat heikentää lymesykliinin imeytymistä, eli ottamisvälin on oltava vähintään 1-2 tuntia.

Vaikutustapa

Lymesykliini estää bakteereiden lisääntymistä ja auttaa siten elimistöä selviytymään haitallisen mikrobin aiheuttamasta tulehduksesta. Lääke vaikuttaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi suuria pitoisuuksia ja riittävän pitkään. Tämän vuoksi kuuri kannattaa ottaa loppuun ja noudattaa annostusohjetta muutoinkin tarkkaan.

Haittavaikutukset

Lymesykliini voi aiheuttaa pahoinvointia, vatsakipua, ripulia tai päänsärkyä. Muut haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lymesykliini haittaa kasvavan luun ja hampaan kehitystä. Tämän vuoksi sitä ei tule käyttää raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Puna-keltainen kova liivatekapseli, jonka sisällä on keltaista rakeista jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot