Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

topiramaatti

Käyttötarkoitus

Epilepsian hoito ja migreenikohtausten estohoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan yleensä pienellä annoksella ja suurennetaan vähitellen hoitotasolle.

Lääkkeen ottaminen

Tabletteja ei saa puolittaa eikä murskata. Ne voi ottaa ruokailuajoista riippumatta ja niellään pureskelematta vesilasillisen kera. Tarvittaessa lääkehoito lopetetaan aina lääkärin valvonnassa.

Tablettipakkaus sisältää kuivatusainepussin, jota ei saa niellä.

Vaikutustapa

Topiramaatti ja muut epilepsialääkkeet vaikuttavat keskushermostossa, jossa ne jarruttavat aivosähkötoiminnan poikkeuksellisia purkauksia. Näin lääkkeet pyrkivät ehkäisemään epilepsiakohtauksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, väsymys, päänsärky, mielialan muutokset, pahoinvointi sekä näkö-, puhe- ja tuntohäiriöt. Joskus se voi aiheuttaa muistivaikeuksia, ruokahaluttomuutta, lihas- ja niveloireita, sekavuutta, keskittymishäiriöitä, kuukautishäiriöitä tai impotenssia. Lääke voi aiheuttaa munuaiskiviä. Näiden estämiseksi lääkehoidon aikana pitää juoda riittävästi.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

25 mg tabletti: valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ‘E’ ja toisella puolella ‘22’.
50 mg tabletti: vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ‘E’ ja toisella puolella ‘33’.
100 mg tabletti: tummankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ‘E’ ja toisella puolella ‘23’.
200 mg tabletti: vaaleanpunainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ‘E’ ja toisella puolella ‘24’.

Hinta ja pakkaustiedot