Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

linagliptiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tyypin 2 eli tavallisesti aikuisiässä puhkeavan diabeteksen hoitoon yksin tai yhdessä muiden suun kautta otettavien diabeteslääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan ruokailun yhteydessä tai ilman ruokaa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Jos tabletti unohtuu, se otetaan heti muistettaessa. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa saman vuorokauden aikana.

Vaikutustapa

Diabeteslääkkeet alentavat veren kohonnutta glukoosi- eli sokeripitoisuutta. Linagliptiini lisää insuliinin eritystä haimasta, mikä laskee glukoosipitoisuutta. Lisäksi se vähentää glukagoni-nimisen hormonin eritystä haimasta ateria yhteydessä. Hormoni vähentää glukoosin syntyä maksassa ja edelleen sen kulkeutumista maksasta verenkiertoon.

Haittavaikutukset

Haitat ovat harvinaisia. Etenkin jos lääkettä käytetään sulfonyyliureaa sisältävien diabeteslääkkeiden kanssa, verensokeri voi laskea liikaa (hypoglykemia).

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä sitä yleensä käytetä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Halkaisijaltaan 8 mm pyöreä, vaaleanpunainen kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä "D5" ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo.

Hinta ja pakkaustiedot