Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

glyseryylitrinitraatti

Käyttötarkoitus

Sydänlihaksen hapenpuutteesta johtuva puristava rintakipu eli angina pectoris. Laastarimuotoisen lääkkeen tarkoituksena on ehkäistä kipukohtauksia. Laastarilääkkeen kanssa voidaan käyttää samanaikaisesti muitakin oireita ehkäiseviä lääkkeitä. Jo alkaneen kivun hoitoon tarvitaan nopeavaikutteisia nitrovalmisteita.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään kerran vuorokaudessa terveelle, karvattomalle iholle esim. rintakehän alueelle. Kiinnitettäessä tulee laastaria painaa 10 - 20 sekunnin ajan ihoa vasten. Seuraavaa laastaria kiinnitettäessä on käytettävä uutta ihoaluetta ja samaa ihoaluetta voi käyttää vasta muutaman päivän kuluttua uudelleen. Liima-ainejäämät voi poistaa esim. lääkebensiinillä. Laastaria ei saa altistaa suoralle auringonvalolle eikä sitä pidä käyttää solariumissa. Laastaria voi käyttää kylvyn ja suihkun aikana, mutta ennen saunaan menoa se kannattaa poistaa väliaikaisesti iholta.

Vaikutustapa

Lääke laajentaa verisuonia ja keventää siten sydämen kuormaa. Sepelvaltimoiden avartuessa happirikas veri ja ravintoaineet kulkeutuvat sydänlihakseen tehokkaammin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi ja päänsärky, jotka katoavat usein hoidon jatkuessa. Jatkuvaa päänsärkyä voi hoitaa pienellä kipulääkeannoksella. Viagraa tai sen sukulaislääkkeitä ei saa käyttää samanaikaisesti nitrovalmisteiden kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

5 mg/24 t depotlaastari: päällyskalvo ihonvärinen, merkintä CG DOD, lääkesäiliön sisältö valkoinen, pastamainen, liima-ainekerros väritön, suojakalvo valkoinen, laastarin kokonaispituus 4,9 cm, leveys 3,2 cm.
10 mg/24 t depotlaastari: päällyskalvo ihonvärinen, merkintä CG DPD, lääkesäiliön sisältö valkoinen, pastamainen, liima-ainekerros väritön, suojakalvo valkoinen, laastarin kokonaispituus 8,9 cm, leveys 3,2 cm.

Hinta ja pakkaustiedot