Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

trastutsumabi

Käyttötarkoitus

Tiettyjen rinta- ja mahasyöpätyyppien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa lääkkeen suoneen tai ihon alle.

Vaikutustapa

Trastutsumabi on humanisoitu monoklonaalinen IgG1-vasta-aine, joka käynnistää solunsisäisen reaktioketjun ja estää syöpäsolujen lisääntymistä tietyissä syöpätyypeissä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimpiä haittavaikutuksia ovat erilaiset tulehdukset, painon aleneminen, ruokahaluttomuus, unettomuus, päänsärky, huimaus, makuhäiriöt, verenpaineen heittelyt, kuumat aallot, silmä -tai sydänoireet, vapina, hengitystieoireet, mahavaivat, voimattomuus, rintakehän kipu, vilunväristykset, väsymys, turvotus, nivel- ja lihaskivut, iho-oireet, hiusten lähtö ja kynsiongelmat. Joskus voi esiintyä myös yliherkkyysreaktioita, huonovointisuutta, mielialan muutoksia, lihaskouristuksia sekä selkä-, luu-, raaja- tai niskakipua. Lääkkeen käytön yhteydessä tiedetään esiintyvän lääkkeen antoon liittyviä reaktioita, joiden esiintymisriskiä voidaan pienentää esilääkityksellä. Jos hoidon aikana ilmenee ajokykyä heikentäviä oireita, autolla ajoa on vältettävä, kunnes oireet häviävät.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkkeen käytön aikana ja seitsemän kuukauden ajan sen päättymisestä ei saa imettää. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään seitsemän kuukautta hoidon jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C).

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Avaamattomia Trazimera-injektiopulloja voi säilyttää alle 30 °C:ssa yhden 3 kuukauden ajanjakson ajan. Jääkaappisäilytyksestä poiston jälkeen Trazimera-valmistetta ei saa laittaa takaisin jääkaappisäilytykseen.

Ulkonäkö

Valkoinen kylmäkuivattu jauhe tai kakku.

Hinta ja pakkaustiedot