Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

metronidatsoli

Käyttötarkoitus

Metronidatsolia käytetään enimmäkseen trikomonas-tulehduksen hoitoon sukuelimistä, mutta se soveltuu monien muidenkin infektioiden hoitoon. Metronidatsolia käytetään myös mahahaavaa aiheuttavan helikobakteerin hoitoon yhdessä muiden antibioottien ja mahahaavalääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera, joko tyhjään mahaan tai aterian yhteydessä. Tabletit voidaan jakaa yhtä suuriksi annoksiksi

Vaikutustapa

Metronidatsoli tappaa monenlaisia bakteereita. Sukuelimissä oireita aiheuttava trikomonas-eliö on myös herkkä sille. Tämä infektio vaivaa enimmäkseen naisia, mutta voi esiintyä piilevänä myös miehillä. Tämän vuoksi myös infektion saaneen henkilön sukupuolikumppani pyritään hoitamaan metronidatsolilla riippumatta siitä, onko hänellä oireita vai ei.

Haittavaikutukset

Metronidatsoli aiheuttaa suhteellisen harvoin haittavaikutuksia. Jotkut käyttäjät ovat saaneet siitä vatsakipuja, pahoinvointia tai muita ruoansulatuskanavan oireita. Suussa voi tuntua epämiellyttävää makua. Virtsa saattaa tummua, mikä on vaaratonta. Metronidatsoli voi samanaikaisesti alkoholin kanssa käytettynä aiheuttaa voimakkaan, epämiellyttävän antabus-reaktion. Onkin viisainta kokonaan pidättäytyä alkoholin käytöstä hoidon aikana ja pari päivää lääkityksen loputtuakin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden ensimmäisen kolmanneksen eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen, jakouurteellinen kapselitabletti, pituus 17 mm ja leveys 8 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot