Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

okskarbatsepiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään epilepsiakohtausten hoitoon ja ehkäisyyn.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yksilöllisesti. Hoito aloitetaan yleensä pienillä annoksilla, joita suurennetaan jatkossa tarpeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Vuorokausiannos otetaan yleensä jaettuna kahteen osa-annokseen. Tabletin voi tarvittaessa jakaa kahtia siinä olevaa jakouurretta käyttäen. Lääke otetaan ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke estää lihaskouristuksia aiheuttavien sähköärsykkeiden leviämistä aivoissa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimpiä haittavaikutuksia ovat väsymys, pääkipu, huimaus, pahoinvointi, oksentelu ja kaksoiskuvat. Joskus saattaa esiintyä myös painonnousua, sekavuutta, masennusta, apaattisuutta, kiihtymystä, mielialan vaihteluita, liikehäiriöitä, keskittymishäiriöitä, muistiongelmia, näköhäiriöitä, ripulia, ummetusta, vatsakipua, ihottumaa, hiustenlähtöä, aknea ja voimattomuutta.

Useimmiten nämä oireet esiintyvät hoidon alussa ja lievenevät tai poistuvat jatkossa. Alkoholin käyttöä lääkityksen aikana tulee välttää. Lääke voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä. Ehkäisytablettien teho voi heiketä. Jos ilmenee allergista ihottumaa on otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Epilepsialääkitystä ei saa keskeyttää äkillisesti raskauden aikana, koska kohtausten pahentuminen voi olla vaarallista sekä äidille että sikiölle. Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä valmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Trileptal 150 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaalean harmaanvihreitä, soikeita, hieman kaksoiskuperia tabletteja, joissa jakouurre molemmin puolin. Toisella puolella kirjaimet T/D ja toisella puolella C/G.

Trileptal 300 mg kalvopäällysteiset tabletit

Keltaisia, soikeita, hieman kaksoiskuperia tabletteja, joissa jakouurre molemmin puolin. Toisella puolella kirjaimet TE/TE ja toisella puolella CG/CG.

Trileptal 600 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaaleanpunaisia, soikeita, hieman kaksoiskuperia tabletteja, joissa jakouurre molemmin puolin. Toisella puolella kirjaimet TF/TF ja toisella puolella CG/CG.

Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot