Markkinoija

CHIESI PHARMA

Vaikuttava aine

beklometasoni, formoteroli, glykopyrroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten keuhkoahtaumataudin ja astman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan 2 inhalaatiota 2 kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan inhalaattorilla, jonka tarkemmat käyttöohjeet ovat pakkausselosteessa. Suu tulee huuhdella annostelun jälkeen tai hampaat pestä sammaksen ehkäisemiseksi. Käyttöä ei saa lopettaa äkillisesti. Jos kohtauslääkkeen tarve lisääntyy merkittävästi, otettava yhteyttä lääkäriin. Lääke saattaa aiheuttaa yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä on keskusteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Beklometasoni rauhoittaa keuhkoputkien limakalvon tulehdusta, mikä on usein hengitysoireiden taustalla. Tällöin vältytään keuhkoputkien supistumiselta ja muilta oireilta tai vähennetään niiden ilmaantumistiheyttä.

Formoteroli on pitkävaikutteinen sympatomimeetti, joka lievittää hengitysoireita laajentamalla keuhkoputkia. Sen vaikutus alkaa 1 - 3 minuutin kuluessa ja kestää noin 12 tuntia, joten se soveltuu erityisesti yöoireiden hoitoon.

Glykopyrronium vaikuttaa estämällä asetyylikoliinin keuhkoputkia supistavaa vaikutusta hengitysteiden sileissä lihassoluissa ja sitä kautta laajentamalla hengitysteitä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat keuhkokuume, nielutulehdus, suun sammas, virtsatieinfektio, nenänielutulehdus, päänsärky ja äänihäiriöt.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei saa jäätyä.
Ei saa altistaa yli 50 °C:n lämpötiloille.
Painepakkausta ei saa puhkaista.

Ulkonäkö

Väritön tai kellertävä liuos.

Hinta ja pakkaustiedot