Markkinoija

NOVO NORDISK

Vaikuttava aine

estradioli, noretisteroni

Käyttötarkoitus

Vaihdevuosioireiden lievittäminen naisilla, joilla on kohtu jäljellä. Lisäksi osteoporoosin eli luukadon ehkäisy vaihdevuosien jälkeen naisilla, joilla on suuri murtumariski ja joille muita osteoporoosin ehkäisyyn tarkoitettuja valmisteita ei voida käyttää.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoidossa ei pidetä taukoja, vaan edellisen pakkauksen punaisten tablettien loputtua siirrytään seuraavana päivänä uuden pakkauksen sinisiin tabletteihin. Pakkauksessa on yksityiskohtainen annostusohje.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään nesteen kera, muistamisen helpottamiseksi aina samaan aikaan päivästä. Pakkauksessa on myös päivyri tätä varten. Unohtunut tabletti pitää hävittää, eikä unohtamisen jälkeen saa ottaa kaksinkertaista annosta.

Vaikutustapa

Lääke korvaa elimistön heikentynyttä tai kokonaan puuttuvaa hormonituotantoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verenvuoto emättimestä, epäsäännölliset kuukautiset sekä rintojen kipu tai arkuus. Joskus voi esiintyä myös emätintulehduksia, pahoinvointia, vatsa- tai selkäkipuja, turvotuksia, painonlisäystä, jalkakramppeja, päänsärkyä, migreeniä ja masentuneisuutta.

Tabletin unohtaminen voi lisätä läpäisy- ja tiputteluvuodon todennäköisyyttä.
Käyttöön liittyy lievästi kohonnut mahdollisuus veritulppien muodostumiseen. Jos ilmaantuu kivuliasta turvotusta jalkaan, äkillistä rintakipua tai hengenahdistusta, tulee hakeutua välittömästi lääkäriin. Lisäksi rintasyövän vaara kasvaa hieman pitkäaikaisessa käytössä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Älä säilytä jääkaapissa. Pidä päivyrirasia ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Sininen, kalvopäällysteinen, kaksoiskupera tabletti, jossa on koodi NOVO 280. Halkaisija: 6 mm.

Valkoinen, kalvopäällysteinen, kaksoiskupera tabletti, jossa on koodi NOVO 281. Halkaisija: 6 mm.

Punainen, kalvopäällysteinen, kaksoiskupera tabletti, jossa on koodi NOVO 282. Halkaisija: 6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot