Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

atorvastatiini, perindopriili, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Verenpainetaudin ja/tai sepelvaltimotaudin hoito, kun niihin liittyy veren kohonneet kolesteroli- tai rasva-arvot.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan aamuisin ennen ateriaa vesilasillisen kanssa suunnilleen samaan aikaan joka päivä. Greippien syömistä ja greippimehun juomista on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Atorvastatiini kuuluu statiineihin. Se  parantaa veren rasvatasoja.
Perindopriili on angiotensiinikonvertaasin estäjä (ACE:n estäjä). Se laajentaa verisuonia, minkä ansiosta sydämen on helpompi pumpata niihin verta ja verenpaine laskee.
Amlodipiini kuuluu kalsiumkanavan salpaajiin. Se rentouttaa verisuonia, jolloin veri kulkee niiden läpi helpommin ja verenpaine laskee. Rasitusrintakipua sairastavilla potilailla se parantaa sydänlihaksen verenkiertoa, jolloin sydän saa enemmän happea ja rintakipu estyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä nenänielutulehdusta, allergisia reaktioita, verensokeriarvon nousua, uneliaisuutta, huimausta, päänsärkyä, makuaisti-, tunto- tai näköhäiriöitä, korvien soimista, sydämentykytystä, verenpaineen laskua, kasvojen ja kaulan punoitusta, nenäverenvuotoa, yskää, hengenahdistusta, mahavaivoja, ihottumaa, kutinaa, lihaskouristuksia, nivel-, lihas- selkä-, raaja-, nielu- tai kurkunpääkipua, turvotusta tai uupumusta.

Voi heikentää ajokykyä, joten varovaisuutta noudatettava erityisesti hoidon alussa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana.

Säilytys

PP-purkki: Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

HDPE-purkki (vahvuutta 40/10/10 mg lukuun ottamatta): Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

HDPE-purkki (vahvuus 40/10/10 mg): Säilytä alle 30 °C.

Pidä purkki tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Triveram 10/5/5 mg: Keltainen, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jonka läpimitta on 7 mm ja jonka kaarevan pinnan säde on 25 mm. Tabletissa on toisella puolella kaiverrus ˮimage1.jpegˮ ja vastakkaisella puolella ˮimage2.pngˮ.

Triveram 20/5/5 mg: Keltainen, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jonka läpimitta on 8,8 mm ja jonka kaarevan pinnan säde on 32 mm. Tabletissa on toisella puolella kaiverrus ˮimage3.jpegˮ ja vastakkaisella puolella ˮimage2.pngˮ.

Triveram 20/10/5 mg: Keltainen, neliön muotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka sivun pituus on 9 mm ja jonka kaarevan pinnan säde on 16 mm. Tabletissa on toisella puolella kaiverrus ˮimage4.jpegˮ ja vastakkaisella puolella ˮimage5.pngˮ.

Triveram 20/10/10 mg: Keltainen, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on 12,7 mm ja leveys 6,35 mm. Tabletin toisella puolella on kaiverrus ˮimage6.jpegˮ ja vastakkaisella puolella ˮimage2.pngˮ.

Triveram 40/10/10 mg: Keltainen, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on 16 mm ja leveys 8 mm. Tabletin toisella puolella on kaiverrus ˮimage7.jpegˮ ja vastakkaisella puolella ˮimage2.pngˮ.

Hinta ja pakkaustiedot