Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

atorvastatiini, perindopriili, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Verenpainetaudin ja/tai sepelvaltimotaudin hoito, kun niihin liittyy veren kohonneet kolesteroli- tai rasva-arvot.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan aamuisin ennen ateriaa vesilasillisen kanssa suunnilleen samaan aikaan joka päivä. Greippien syömistä ja greippimehun juomista on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Atorvastatiini kuuluu statiineihin. Se  parantaa veren rasvatasoja.
Perindopriili on angiotensiinikonvertaasin estäjä (ACE:n estäjä). Se laajentaa verisuonia, minkä ansiosta sydämen on helpompi pumpata niihin verta ja verenpaine laskee.
Amlodipiini kuuluu kalsiumkanavan salpaajiin. Se rentouttaa verisuonia, jolloin veri kulkee niiden läpi helpommin ja verenpaine laskee. Rasitusrintakipua sairastavilla potilailla se parantaa sydänlihaksen verenkiertoa, jolloin sydän saa enemmän happea ja rintakipu estyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä nenänielutulehdusta, allergisia reaktioita, verensokeriarvon nousua, uneliaisuutta, huimausta, päänsärkyä, makuaisti-, tunto- tai näköhäiriöitä, korvien soimista, sydämentykytystä, verenpaineen laskua, kasvojen ja kaulan punoitusta, nenäverenvuotoa, yskää, hengenahdistusta, mahavaivoja, ihottumaa, kutinaa, lihaskouristuksia, nivel-, lihas- selkä-, raaja-, nielu- tai kurkunpääkipua, turvotusta tai uupumusta.

Voi heikentää ajokykyä, joten varovaisuutta noudatettava erityisesti hoidon alussa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana.

Säilytys

Ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Purkki pidettävä tiiviisti suljettuna, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

10/5/5 mg: Keltainen, pyöreä tabletti, jonka läpimitta 7 mm ja kaarevan pinnan säde 25 mm. Toisella puolella kaiverrus "1" ja vastakkaisella puolella kuvio. 
20/5/5 mg: Keltainen, pyöreä tabletti, jonka läpimitta 8,8 mm ja kaarevan pinnan säde 32 mm. Toisella puolella kaiverrus "2"  ja vastakkaisella puolella kuvio.
20/10/5 mg: Keltainen, neliön muotoinen tabletti, jonka sivun pituus 9 mm ja kaarevan pinnan säde 16 mm. Toisella puolella kaiverrus "3" ja vastakkaisella puolella kuvio.
20/10/10 mg: Keltainen, pitkänomainen tabletti, jonka pituus 12,7 mm ja leveys 6,35 mm. Toisella puolella kaiverrus "4" ja vastakkaisella puolella kuvio.
40/10/10 mg: Keltainen, pitkänomainen tabletti, jonka pituus 16 mm ja leveys 8 mm. Toisella puolella kaiverrus "5"  ja vastakkaisella puolella kuvio.

Hinta ja pakkaustiedot