Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

indakateroli, glykopyrroni

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin oireiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit inhaloidaan erityisellä laitteella, niitä ei saa niellä. Tarkat laitteen käyttöohjeet löytyvät pakkauselosteesta. Lääke otetaan aina samaan aikaan päivästä joka päivä. Jos annos jää väliin, se on otettava mahdollisimman pian saman päivän kuluessa.

Vaikutustapa

Molemmat lääkeaineet rentouttavat keuhkoputkien sileää lihasta ja laajentavat siten ilmateitä, mikä helpottaa hengittämistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset ylähengitystieinfektiot. Joskus voi esiintyä myös huimausta, päänsärkyä, yskää, nielun alueen oireita, yliherkkyysreaktioita, hampaiden reikiintymistä, verensokeriarvojen kohoamista tai diabetesta, erilaisia vatsavaivoja ja virtsaamisvaivoja tai kuumetta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC.

Säilytä kapselit aina alkuperäisessä repäisypakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Kapseli poistetaan pakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä.

Ulkonäkö

Läpinäkyvät kapselit, joiden kansiosa on keltainen ja runko luonnostaan kirkas, ja jotka sisältävät valkoista tai lähes valkoista jauhetta. Runko-osaan on sinisellä painettu tuotekoodi ”IGP110.50” kahden sinisen viivan alle ja kansiosaan on mustalla painettu yrityksen logo (image2.png).

Hinta ja pakkaustiedot