Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

estradioli

Käyttötarkoitus

Estradiolia käytetään elimistön oman estrogeenin puutteesta johtuvan emättimen limakalvojen kuivuuden, kutinan ja arkuuden hoitoon.

Annostus

Lääkärin, tai itsehoidossa pakkauksen, ohjeen mukaan. Emätinpuikkojen käyttämisen voi aloittaa minä tahansa päivänä. Hoito aloitetaan yleensä ottamalla yksi emätinpuikko kerran päivässä kahden viikon ajan. Tämän jälkeen otetaan yksi puikko kaksi kertaa viikossa

Lääkkeen ottaminen

Puikko viedään asettimen avulla syvälle emättimeen. Pakkauksessa on tästä yksityiskohtainen ohje. Jos emätinpuikon ottaminen unohtuu, tulee se ottaa niin pian kuin mahdollista. Ei kuitenkaan pidä ottaa kaksinkertaista annosta korvatakseen unohdetun kerta-annoksen.

Vaikutustapa

Vaihdevuosien yhteydessä elimistön oma estrogeenituotanto vähenee, mikä voi ilmetä emättimen kuivuutena ja ärsytyksenä. Paikallisesti emättimen limakalvolle annettava estrogeeni lievittää näitä oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä vatsakipua, päänsärkyä, vuotoa emättimestä tai epämiellyttäviä tuntemuksia emättimessä. Jos hoidon aikana ilmenee veritulpan oireita, kuten kivuliasta turvotusta jalassa, äkillistä rintakipua tai hengenahdistusta, on otettava heti yhteyttä lääkäriin. Jos esiintyy vuotoa tai tiputtelua emättimestä, muutoksia nänneissä tai ihokuoppia tai kyhmyjä rinnoissa, otettava yhteyttä lääkäriin. 

Raskaus ja imetys

Valmisteen käyttö tulee lopettaa heti, jos tulee raskaaksi. Valmistetta ei tule käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoisia, pyöreitä, kalvopäällysteisiä emätinpuikkoja, joissa toisella puolella merkintä ”E” ja toisella puolella ei merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot