Markkinoija

GEDEON RICHTER

Vaikuttava aine

estradioli

Käyttötarkoitus

Estradiolia käytetään elimistön oman estrogeenin puutteesta johtuvan emättimen limakalvojen kuivuuden ja ärsytyksen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan yleensä käyttämällä yksi emätinpuikko kerran päivässä kahden viikon ajan. Tämän jälkeen käytetään tavallisesti yksi emätinpuikko kaksi kertaa viikossa.

Lääkkeen ottaminen

Emätinpuikko annostellaan emättimeen asetinta käyttämällä.  Jos emätinpuikon ottaminen unohtuu, emätinpuikko tulee ottaa heti muistettaessa. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa unohdetun annoksen korvaamiseksi.

Vaikutustapa

Vaihdevuosien yhteydessä elimistön oma estrogeenituotanto vähenee, mikä voi ilmetä emättimen kuivuutena ja ärsytyksenä. Paikallisesti emättimen limakalvolle annettava estrogeeni lievittää näitä oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä vatsakipua, päänsärkyä, vuotoa emättimestä tai epämiellyttäviä tuntemuksia emättimessä. Jos hoidon aikana ilmenee veritulpan oireita, kuten kivuliasta turvotusta jalassa, äkillistä rintakipua tai hengenahdistusta, on otettava heti yhteyttä lääkäriin. Jos esiintyy läpivuotoa tai tiputtelua emättimestä, muutoksia nänneissä tai ihokuoppia tai kyhmyjä rinnoissa, otettava yhteyttä lääkäriin. 

Raskaus ja imetys

Valmisteen käyttö tulee lopettaa heti, jos tulee raskaaksi. Valmistetta ei tule käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä läpipainopakkaukset ulkopakkauksessa valolta suojattuna.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on kohomerkintä ”E”. Tabletin halkaisija on noin 6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot