Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

valgansikloviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään sytomegaloviruksen aiheuttaman silmän verkkokalvon tulehduksen hoitoon AIDS-potilailla. Lisäksi sitä käytetään sytomegaloinfektioiden ehkäisyyn elinsiirtojen jälkeen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. On hyvin tärkeää noudattaa annosteluohjeita.

Lääkkeen ottaminen

Tulisi mahdollisuuksien mukaan ottaa ruokailun yhteydessä. Tabletteja ei saa rikkoa. Jos tabletit ovat rikkoutuneet, on vältettävä mahdollisen pölyn hengittämistä tai joutumista suoraan iholle tai limakalvoille, ja näille alueille joutunut kohta on pestävä huolellisesti vedellä ja saippualla. Jos tablettipölyä on joutunut silmiin, ne huuhdellaan huolellisesti vedellä.

Vaikutustapa

Lääke estää sytomegaloviruksen lisääntymistä elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hiivasienitulehdus, muutokset verisoluarvoissa, heikentynyt ruokahalu, päänsärky, yskä, hengenahdistus, mahaoireet, kuume ja uupumus. Joskus saattaa esiintyä myös infektioita, yliherkkyysreaktioita, painon laskua, masennusta, sekavuutta, ahdistuneisuutta, unettomuutta, tuntohäiriöitä, huimausta, kouristuksia, näkö- ja muita silmäongelmia, korvakipua, matalaa verenpainetta, maksa-arvojen muutoksia, ihon kuivumista, kutinaa, ihottumaa, hikoilua, hiustenlähtöä, lihas- ja nivelkipuja, munuaisten toimintahäiriöitä, kipua, vilunväreitä ja voimattomuutta. 

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää. Miespuolisen käyttäjän tulisi käyttää yhdynnässä kondomia hoidon ajan ja vähintään 90 päivää sen päätyttyä, ellei partnerin raskaaksi tuloa ole täysin suljettu pois. Hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisi käyttää luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja 30 vähintään päivää sen päätyttyä.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25°C).

Ulkonäkö

Noin 16,7 x 7,8 mm vaaleanpunainen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”J” ja toisella puolella ”156”.

Hinta ja pakkaustiedot