Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

valsartaani

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen eli hypertension hoito sekä myös sydämen vajaatoiminnan hoito lukuun ottamatta 320 mg vahvuutta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa. Se voidaan ottaa ruokailun yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Valsartaani, joka kuuluu angiotensiinireseptorin salpaajiin eli sartaaneihin, estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat, verenpaine laskee ja sydämen työmäärä vähenee.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin.
Harvinaisissa tapauksissa lääke voi aiheuttaa voimakkaan yliherkkyysreaktion. Tällöin pitää ottaa heti yhteys lääkäriin.
Hoidon alussa ilmenevä mahdollinen huimaus voi haitata autolla ajoa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden toisen tai kolmannen kolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C:ssa alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

80 mg: Vaaleanpunainen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, halkaisija 8 mm. Tabletin kummallakin puolella on jakouurre ja toisella puolella merkintä V.

160 mg: Keltainen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, koko 15 x 6,5 mm. Tabletin toisella puolella on jakouurre ja toisella puolella merkintä V.

320 mg: Ruskea, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, koko 19 x 8,2 mm. Tabletin toisella puolella ja sivuilla on jakouurre ja toisella puolella merkintä V.

Hinta ja pakkaustiedot