Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

valsartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa. Se voidaan ottaa ruokailun yhteydessä tai tyhjään mahaan. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Vaikutustapa

Valsartaani kuuluu angiotensiini II -reseptorin salpaajiin. Se estää verisuonia supistavien aineiden muodostumista elimistössä, jolloin verisuonten seinämät rentoutuvat ja verenpaine alenee. Hydroklooritiatsidi kuuluu tiatsididiureettien lääkeryhmään. Se lisää virtsaneritystä ja alentaa siten verenpainetta.

Haittavaikutukset

Valsartaanin ja hydroklooritiatsidin yhdistelmälääkitys aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin. Yksinään käytettynä hydroklooritiatsidi saattaa aiheuttaa muutoksia laboratorioarvoissa, ruokahaluttomuutta, lievä mahavaivoja, ihottumia ja impotenssia. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Lääkkeellä on runsaasti haittavaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden toisen tai kolmannen kolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

80 mg/12,5 mg: kalvopäällysteiset tabletit ovat vaaleanpunaisia, soikeita ja kaksoiskuperia.

160 mg/12,5 mg: kalvopäällysteiset tabletit ovat punaruskeita, soikeita ja kaksoiskuperia.

160 mg/25 mg kalvopäällysteiset tabletit ovat vaaleanruskeita, soikeita ja kaksoiskuperia.

320 mg/12,5 mg: kalvopäällysteiset tabletit ovat vaaleanpunaisia, soikeita ja kaksoiskuperia.

320 mg/25 mg: kalvopäällysteiset tabletit ovat vaaleankeltaisia, soikeita ja kaksoiskuperia; toisella puolella on jakouurre. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot