Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

panitumumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään etäpesäkkeisen paksu- ja peräsuolisyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on monoklonaalinen vasta-aine, joka estää syöpäsolujen kasvua ja edesauttaa niiden kuolemista ja lisäksi heikentää syöpäkasvaimen verisuonten kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kynsivallitulehdus, sidekalvotulehdus, anemia, muutokset veren suoloissa, unettomuus, hengenahdistuss, yskä, mahaoireet, ihottumat, kutina, akne, hiustenlähtö, selkäkipu, väsymys, kuume, voimattomuus, limakalvotulehdus, ääreisturvotus ja painon lasku.

Joskus saattaa esiintyä myös ihotulehduksia, yliherkkyyttä, ahdistuneisuutta, päänsärkyä, huimausta, silmäongelmia, veritulppia, nenäverenvuotoa, kynsien halkeilua, hikoilua, käsi-jalkaoireyhtymää, kipua ja vilunväristyksiä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana ja 2 kuukautta sen päätyttyä tulee käyttää luotettavaa raskauden ehkäisyä. Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 2 kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C - 8°C).

Ei saa jäätyä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Väritön liuos, jonka pH on 5,6–6,0 ja joka voi sisältää läpikuultavia tai valkoisia, näkyviä amorfisia, proteiinin kaltaisia panitumumabihiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot