Markkinoija

ABBVIE

Vaikuttava aine

venetoklaksi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kroonisen lymfaattisen leukemian hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran vuorokaudessa. Lääkkeen annos suurennetaan vähitellen tavoitetasolle. 

Lääkkeen ottaminen

Lääke niellään kokonaisena ruokailun yhteydessä, suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Tablettia ei saa pureskella, murskata eikä pilkkoa. Hoidon alkuvaiheessa, kun annosta nostetaan, lääke tulisi ottaa aamuisin seurannan helpottamiseksi. 

Hoidon aikana on vältettävä greippituotteita, pomeranssia ja karambolaa.

Jos annos myöhästyy korkeintaan 8 tuntia, se otetaan mahdollisimman pian muistettaessa. Jos on kulunut yli 8 tuntia, annosta ei oteta ja palataan normaaliin aikatauluun. Jos potilas oksentaa lääkkeenoton jälkeen, samana päivänä ei oteta uutta annosta vaan palataan normaaliin aikatauluun.

Annoksen nostamisvaiheessa on hyvin tärkeää huolehtia riittävästä juomisesta. Runsas veden juominen aloitetaan kaksi vuorokautta ennen hoidon aloitusta ja sitä jatketaan annoksen nostamisvaiheen ajan: Kaksi vuorokautta ennen hoidon aloitusta tai annoksen nostoa sekä aloitus/nostopäivänä juotava 1,5-2 litraa vettä päivässä.

Lääkkeellä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Lääke häiritsee syöpäsolun energia-aineenvaihduntaa ja saa siten aikaan solun kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ylähengitystieinfektio, muutokset verisoluarvoissa ja muissa laboratorioarvoissa, mahaoireet ja uupumus. Joskus saattaa esiintyä myös keuhkokuumetta, virtsatieinfektioita ja verenmyrkytystä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana. Raskaaksi tulemista tulee välttää hoidon aikana ja vähintään 30 päivää hoidon päätyttyä käyttämällä erittäin tehokasta ehkäisyä. Lääke saattaa heikentää hormonaalisen ehkäisyn tehoa, joten sen lisäksi tulisi käyttää estemenetelmää (esim. kondomi). 

Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Saattaa heikentää miesten hedelmällisyyttä. Lääkärin kanssa voidaan neuvotella siittiöiden tallettamisesta ennen hoidon aloitusta.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Venclyxto 10 mg kalvopäällysteinen tabletti

Vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka läpimitta on 6 mm ja jonka toisella puolella on kaiverrus V ja toisella puolella kaiverrus 10.

Venclyxto 50 kalvopäällysteinen tabletti

Beige, pitkänomainen, kaksoiskupera tabletti, jonka pituus on 14 mm ja leveys 8 mm ja jonka toisella puolella on kaiverrus V ja toisella puolella kaiverrus 50.

Venclyxto 100 mg kalvopäällysteinen tabletti

Vaaleankeltainen, pitkänomainen, kaksoiskupera tabletti, jonka pituus on 17,2 mm ja leveys 9,5 mm ja jonka toisella puolella on kaiverrus V ja toisella puolella kaiverrus 100.

Hinta ja pakkaustiedot