Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

vorikonatsoli

Käyttötarkoitus

Sienien aiheuttamien vaikeiden tulehdusten hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera vähintään tunti ennen ateriaa tai vähintään tunti sen jälkeen. Oraalisuspensiota otetaan vähintään tunti ennen ateriaa tai vähintään kaksi tuntia sen jälkeen. Infuusioneste annostellaan suoneen.

Vaikutustapa

Vorikonatsoli on triatsolisienilääke. Se tappaa sieniä ja haittaa niiden aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat turvotus, päänsärky, näön heikkeneminen, hengitysvaikeudet, mahavaivat, ihottuma ja kuume. Joskus voi esiintyä myös nenän sivuontelotulehdusta, matalaa verensokeria, muutoksia verisolujen määrissä, mielialan muutoksia, unettomuutta, aistiharhoja, kouristuksia, pyörtymistä, vapinaa, lisääntynyttä lihasjänteyttä, uneliaisuutta, huimausta, sydänoireita, matalaa verenpainetta, laskimotulehduksia, ientulehdusta, keltaisuutta, hiustenlähtöä, iho-oireita, selkäkipua, verivirtsaisuutta, rintakipua, vilunväristyksiä tai voimattomuutta. Mahdolliset näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Iho voi joillakin käyttäjillä palaa herkästi, joten suoraa auringonvaloa on syytä välttää, eikä hoidon aikana pidä mennä solariumiin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Hedelmällisessä iässä olevien naisten käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

VFEND infuusiokuiva-aine, liuosta varten 200 mg

Käyttökuntoon saattamaton injektiopullo ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

VFEND jauhe oraalisuspensiota varten 40 mg/ml

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C).

Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna.

VFEND tabletti, kalvopäällysteinen 50 mg, 200 mg

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

VFEND infuusiokuiva-aine, liuosta varten 200 mg

Valkoinen kylmäkuivattu jauhe.

VFEND jauhe oraalisuspensiota varten 40 mg/ml

Valkoinen tai lähes valkoinen jauhe.

VFEND tabletti, kalvopäällysteinen 50 mg, 200 mg

VFEND 50 mg kalvopäällysteiset tabletit

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä tabletti, johon on merkitty ”Pfizer” toiselle ja ”VOR50” toiselle puolelle (tabletit).

VFEND 200 mg kalvopäällysteiset tabletit

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kapselin muotoinen tabletti, johon on merkitty ”Pfizer” toiselle ja ”VOR200” toiselle puolelle (tabletit).

Hinta ja pakkaustiedot