Markkinoija

GRÜNENTHAL

Vaikuttava aine

naprokseeni, esomepratsoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään nivelrikon, nivelreuman ja selkärankareuman oireiden lievitykseen aikuisilla, joilla maha- tai pohjukaissuolihaavan riski on suurentunut.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kahdesti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina veden kera vähintään puoli tuntia ennen ruokailua. Tabletteja ei saa halkaista, pureskella eikä murskata. Muita tulehduskipulääkkeitä ei pidä käyttää samanaikaisesti.

Vaikutustapa

Naprokseeni kuuluu tulehduskipulääkkeisiin, jotka estävät prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle ja voimistavat turvotusta kudoksissa. Naprokseeni vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu, turvotus ja kuumotus lievittyvät.

Tulehduskipulääkkeet estävät myös mahan limakalvoa suojaavien prostaglandiinien muodostumista, mikä ilmenee haitallisena mahaärsytyksenä. Esomepratsoli hillitsee mahahapon eritystä ja lievittää naprokseenin mahaärsytystä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset vatsaoireet. Joskus voi esiintyä myös huimausta, päänsärkyä, verenpaineen nousua, ihottumaa, turvotusta, makuaistin häiriötä tai nivelkipua.

Naprokseeni voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja pahentaa astmaatikon oireita.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Purkki: Säilytä alkuperäispakkauksessa tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Läpipainopakkaus: Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Koko 18 x 9,5 mm, soikea, kaksoiskupera, keltainen tabletti, jossa on mustalla musteella merkintä "500/20".

Hinta ja pakkaustiedot