Markkinoija

BAUSCH & LOMB

Vaikuttava aine

karbomeeri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään korvaamaan kyynelnestettä kuivissa silmissä sekä suojaamaan silmiä luonnollisen kyynelkalvon puuttuessa tai kun se on vaurioitunut.

Annostus

Huolimatta geelimäisyydestään valmistetta voidaan annostella tipoittain. Yleensä tiputetaan 1 tippa kumpaankin silmään 3 - 4 kertaa vuorokaudessa tai tarvittaessa useamminkin.

Lääkkeen ottaminen

Pää kallistetaan taaksepäin. Tuubi pidetään pystysuorassa ja tippa tiputetaan silmän ja alaluomen välissä olevaan sidekalvopussiin. Putkilon kärjellä ei saa koskettaa silmää eikä sen ympäristöä. Tuubi on suljettava välittömästi käytön jälkeen. Jos silmää lääkitään muillakin tipoilla, on erilaisten tippojen ottamisen välillä pidettävä noin viiden minuutin tauko, ja tämä lääke laitetaan silmään aina viimeiseksi. Tuubissa oleva geeli sisältää säilytysainetta, joka voi värjätä pehmeät piilolasit. Piilolasit on otettava pois ennen geelin ottamista ja ne voi laittaa paikoilleen aikaisintaan 30 minuutin kuluttua.

Vaikutustapa

Lääke muodostaa suojakalvon, joka hidastaa kyynelnesteen haihtumista silmästä.

Haittavaikutukset

Valmiste on yleensä hyvin siedetty. Lievää, tilapäistä kirvelyä, silmäluomien tahmeutta ja näön hämäryyttä voi ilmaantua lääkkeen ottamisen jälkeen. Nämä oireet eivät kuitenkaan vaikuta hoidon tehoon.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytettävä pystyasennossa (suljin alaspäin).

Ulkonäkö

Steriili, kirkas ja väritön nestemäinen geeli.

Hinta ja pakkaustiedot